Hobe Arabako Okela amets batetik jaio da, nekazari eta abeltzain batengandik.
Hoben sustraietara itzuli nahi dugu, Km0-ri, karbono-aztarnari, 2030eko agendari eta abarri buruz hainbeste hitz egiten den une honetan.
Guk gure aurrekoen jatorrira itzuli nahi dugu, animaliak gure baliabideekin gizendu nahi ditugu, nekazariak sortutako bazkak, animalien premian oinarrituta, kanpoko produktuak ez erabiltzea, gizentzeko erabiltzen den guztia arabakoa izatea.
Bestalde, horrek animalia handiagoak sortzera garamatza, gizentze motelagoa dutelako, baina horrek guztiak zekorren bizi-kalitatea hobetzea eta haragiaren zapore indartsuagoa izatea dakar, ez hain koipetsua, gihartsuagoa, baina zaporetsuagoa.
Antzinako zapore indartsuetara itzultzen gara, non txahal-haragiaren zaporea handiagoa den.
Hobe Arabako Okela nace de un sueño, de un agricultor y un ganadero.
En Hobe queremos volver a las raíces, en estos momentos que tanto se habla de Km0, de huella de carbono, agenda 2030, etc.
Nosotros queremos volver a los orígenes de nuestros antecesores, engordar los animales con nuestros recursos, forrajes producidos por el agricultor, en base a una necesidad de los animales, el no uso de productos foráneos, que todo lo utilizado en el engorde sea de álava.
Por otro lado, eso nos lleva a crear animales mayores al tener un engorde más lento, pero todo ello conlleva una mejor calidad de vida de los terneros y un sabor más potente en la carne, menos grasienta, más musculosa, pero más sabrosa.
Volvemos a los sabores de antaño potentes, donde el sabor de la carne de ternera son superiores.